The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Welke verschillende varianten marketing zijn er allemaal?

Onder de term marketing, verstaan we alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten en/of diensten te bevorderen. Je kunt dit op erg veel verschillende manieren doen. Daarom is het zo belangrijk dat je kennis hebt over de verschillende vormen van marketing, zodat je hieruit een keuze kunt maken die het beste aansluit bij jou wensen. Een aantal verschillende vormen van marketing zijn bijvoorbeeld affiliate marketing, social media marketing, direct marketing en ook internet marketing is een vorm van marketing die voornamelijk de laatste jaren sterk is gegroeid.  

Wat is internet marketing precies?

Zoals de naam al prijsgeeft, vind deze vorm van marketing plaats op het internet. Internet marketing, of ook wel online marketing, bestaat uit 2 verschillende varianten. Zo is er zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Deze begrippen worden ook vaak aangeduid met de termen SEO en SEA. Hierbij staat SEO voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine advertentie).

Met beide varianten van internet marketing kun je er voor zorgen dat je website een goede positie behaald in Google. SEO is van de 2 de gratis variant, waarmee je door gebruik van je juiste zoektermen op en rondom je website aan Google laat weten dat jouw website relevant is voor bepaalde zoektermen. SEA daarentegen gaat om het kopen van advertenties. Hiermee kun je dus zelf beslissen op welke termen je gevonden wil worden en wat je budget is.

Naast deze vormen van marketing, is er ook nog de marketing mix. De marketingmix wordt ook vaak de 4P’s genoemd, aangezien de marketing mix bestaat uit een 4tal woorden die allemaal starten met de P. Dit zijn Plaats, Promotie, Prijs en Product. Wil je graag meer informatie over de marketingmix, de verschillende varianten van marketing of iets anders dat te maken heeft met marketing? Klik hier en kom terecht op een website waar je meer informatie vind over marketing!

http://www.siege-marketing.nl/