The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Welke inkt kies ik?

De kans is groot dat je thuis een printer hebt staan. Of je de printer nou gebruikt om foto’s, essays of rapporten te printen, wij allemaal gebruiken het weleens. Het onhandige van printers is dat de inkt er snel doorheen gaat. Het vervangen van de toner stel je iedere keer uit. Op het moment dat je net dat ene belangrijke document moet gaan printen, is de inkt op. Je hebt helaas ook geen voorraad in huis. Het is tijd om de winkel op te zoeken, want je gaat op zoek naar nieuwe cartridges. Het vervelende hieraan is dat de cartridges zo duur zijn. Vaak is het ook zo dat alle kleuren vervangen moeten worden. Wat is dit toch zonde als er maar één kleur is die op is.

 

De ene cartridge, is een stuk duurder als de andere cartridge. De cartridges lijken van buiten hetzelfde. Daarom ga je waarschijnlijk voor de goedkoopste variant. Er wordt beweerd dat de goedkope cartridges een stuk sneller leeg gaan in vergelijking met de duurdere. De waarheid hiervan blijft onzeker, want het is nooit bewezen. Als het waar blijkt te zijn, zou het zonde zijn. Het is dan namelijk zo dat je alsnog meer geld kwijt bent, omdat je vaker nieuwe cartridges moet aanschaffen. Misschien zal de kwaliteit slechter zijn in vergelijking met de duurdere cartridges. Als je alleen maar documenten met tekst hoeft te printen, maakt dit niet uit. Als je afbeeldingen wilt gaan printen, is het wel verstandig om voor kwaliteit te gaan.

 

Het is ten slotte altijd een gedoe om de juiste cartridges te vinden, die passen bij jouw printer. Dit komt omdat er heel veel verschillende printers zijn. Deze printers hebben elk weer een ander soort cartridge nodig. Een cartridge hoeft niet per se van hetzelfde merk te zijn, als de printer is. Het gaat erom dat her er goed inpast. Wel moet je erop letten dat je, in het geval van een hot foil printer, speciale inkt koopt. Er kunnen hier geen normale cartridges in, net zoals bij een QR code printer.

http://economy.nl