The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat is een plotter?

Een plotter is een printer. En plotter is een term die tegenwoordig wordt gebruikt om die printers te beschrijven die op grote schaal afbeeldingen of tekeningen afdrukken, vaak CAD-tekeningen met bouw- of constructietekeningen, POS-afbeeldingen of grote canvasprints die meestal A1 of A0 groot zijn. Technisch gezien is plotter een verouderd woord, aangezien de technologie die nu bij nieuwere machines wordt gebruikt door veranderingen in het printerontwerp en de technologische vooruitgang, niet langer de output ‘plotten’. Met andere woorden, de term “plotter” beschrijft eigenlijk de oorspronkelijke technologie waarbij plotterpennen over het papier worden geplot om tekeningen te maken. Ondanks het feit dat plotters medio jaren negentig voor het grootste deel zijn vervangen, leeft de term “plotter” voort!

Voor welke toepassingen wordt een plotter gebruikt?

Een plotter heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen, omdat ze in staat zijn om op grote schaal beelden af te drukken en kunnen worden gebruikt met veel verschillende soorten media. Typische toepassingen zijn onder andere architectonische tekeningen, kaarten, grote borden of advertenties in winkels en supermarkten, kunstgalerijprints of grote foto’s, enz. Media opties zijn onder andere: vinyl, canvas, stof, karton, papier, film, zelfklevend papier, gecoat papier, billboardpapier, etc. en de media kunnen zowel in vellen als op rollen worden ingevoerd. De gebruikelijke breedtes van de aangekochte media zijn doorgaans 24″, 36″, 42″, 42″, 60″ breed. Inkten zijn ook variabel en worden geleverd als inkt op basis van kleurstoffen, inkt op basis van pigment en UV-inkten op basis van kleurstoffen of pigmenten (voor prints voor buiten, om verbleking te voorkomen).

Wie maakt plotters?

Diverse bedrijven maken plotters zoals Hewlett Packard (HP), Roland, Canon en Océ. HP is de grootste fabrikant en heeft het grootste marktaandeel wereldwijd. Repromat is gespecialiseerd in HP Plotters, omdat ze goed gebouwd zijn, betrouwbaar zijn, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden (inclusief besparingen in termen van eigendomskosten in vergelijking met concurrenten) en de machines van HP krijgen elke klus geklaard! Hun concurrenten bieden vaak een breder scala aan grootformaat printers aan, waarbij Canon als hun favoriet wordt genoemd omdat klanten elke 3 jaar moeten upgraden. Een lucratieve verkoopkans. Maar Repromat wil alleen de beste kwaliteit voor hun klanten. Zodra u een HP machine koopt, houdt u deze gegarandeerd 5, 10 of 15 jaar of zelfs nog langer.