The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom zou u moeten kiezen voor spuitgieten?

Waarom zou u bij zoveel kunststof processen toch moeten kiezen voor kunststof spuitgieten om uw product of verpakking te produceren?

Op de eerste plaats is spuitgieten rendabel

Bij spuitgieten zijn slechts zeer weinig nabewerkingen nodig omdat de onderdelen na het uitwerpen gewoon klaar zijn. Wat spuitgieten direct een proces maakt waarbij minder tijd en materiaal wordt verspild. En het kost minder arbeidsuren en dus mankrachten. Door de hoge productieopbrengst is spuitgieten ook efficiënter doordat er meer onderdelen per cyclus gemaakt kunnen worden.

Spuitgieten is een snel proces

Dankzij één enkele matrijs kan er een ongelofelijke hoeveelheid onderdelen per uur worden geproduceerd. Een groot deel van het spuitgietproces is geautomatiseerd, uitgevoerd door machines en robotica die een enkele operator kan controleren en beheren.

Het levert maatwerk

De matrijs wordt ontworpen op basis van de wensen van de klant: benodigde hoeveelheden, cavitatie en cyclustijd. Als u eenmaal een matrijs hebt laten maken, zonder veel problemen, kunt u het materiaal en de kleur van het te produceren onderdeel veranderen.

Decoratie

Spuitgietmatrijzen staan onder extreem hoge druk. Complexe en ingewikkelde vormen kunnen hierdoor gemakkelijk worden vervaardigd. Een zogenaamde In-Mold Decoratie technologie maakt het mogelijk om het etiket samen met de kunststof onderdelen te gieten, waardoor er geen secundair proces nodig is. Foliedruk, tampondruk, etiketten toepassing zijn allen voorbeelden van een secundair proces.

Kwaliteit

Dankzij spuitgieten is er steeds hetzelfde consistente product, elke keer weer. Computerondersteund ontwerp (CAD) en computerondersteund produceren (CAM) zorgen voor nauwe toleranties bij het maken van de matrijzen. De mallen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur en produceren miljoenen onderdelen gedurende de levensduur van de matrijzen. Bovendien maakt automatisering het mogelijk om nauwkeurige spuitgietmatrijzen te maken.

Spuitgieten op maat

Het spuitgieten op maat is een van de belangrijkste facetten van de kunststofproductie. Het wordt beschouwd als een van de oudste methoden om kunststoffen te produceren. Het is het proces dat thermoplastische en thermohardende kunststoffen levert. Dit zijn de materialen die vaak in grote industrieën zoals geneeskunde en automobielindustrieën worden gebruikt. Het kernidee van het proces is om gesmolten vloeibare kunststof rechtstreeks in een geprepareerde mal te plaatsen, in welke vorm de kunststof op maat dan ook moet zijn. Bijvoorbeeld, een mal van een ronde bus. Na het afkoelingsproces wordt de mal verwijderd en voilà, je hebt een op maat gemaakte ronde plastic bus. Voor meer informatie neemt u gerust contact op met de professionals van spuitgieterij HSV-TMP.