Thebostonvirtualsolution

Internet marketing en SEO

Zoals in een eerder artikel besproken is een van de belangrijkste zaken binnen internet marketing zoek machine optimalisatie (SEO). Toch wordt er vanuit internet marketing weinig aandacht aangegeven. Mensen en firma´s die zich met internet marketing bezig houden, komen meestal alleen maar alle “typische” marketing zaken naar voren, misschien omdat dit zichtbaarder en interessanter is. Binnen internet marketing (vaak ook online marketing genoemd) wordt gebruik gemaakt van verschillende disciplines. Er komen, door de snelle technologische ontwikkeling in en rondom het internet steeds weer nieuwe disciplines bij rondom internet marketing, sinds kort lijkt virtual reality (is dit te plaatsen onder de categorie augmented marketing?) weer met een opmars bezig te zijn. De creatieve internet marketing mensen bedenken vast wel weer een nieuwe term voor iets wat al eens bestond. Echter een van de belangrijkste zaken binnen internet marketing is zoek machine optimalisatie (SEO), lijkt wel een vies woord, zo weinig kenbaarheid wordt er vanuit internet marketing aangegeven. In een vorig artikel is ingegaan op on-page SEO, dit artikel beschrijft het off-page SEO deel.

Internet marketing en SEO

Voor internet marketing is het essentieel wanneer de website(s) goed gevonden worden binnen de zoek machines. Indien dit niet lukt en u heeft een website die niet gevonden wordt, is dit zonde van de tijd en het geld dat er in gestoken is. Al bevat uw website alle elementen die uw doelgroep zouden willen zien en lezen. Daarom moeten er een aantal activiteiten binnen internet marketing uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat uw website een hoge positie in de zoek machines verkrijgt, slechts dan wordt hij gevonden en zal hij zijn geld opbrengen. Zoals in het artikel over on-page SEO al geschreven is, het is en blijft een vereiste dat de inhoud, met behulp van content marketing relevant, aantrekkelijk en boeiend moet zijn. Een website met een toppositie binnen de zoek machines, maar absoluut de doelgroep niet aanspreekt heeft ook geen nut en brengt ook geen geld op (en SEO kost veel geld, dus de website moet goed zijn!). On-page SEO is in een vorig artikel uitgebreid beschreven, vandaar dat er nu gekeken wordt naar off-page SEO, dit start normaal gesproken nadat het initiële on-page SEO gedeelte is afgesloten.

Internet marketing en off-page SEO

Off-page SEO binnen internet marketing staat voor alle zaken die uitgevoerd moeten worden om de website van binnen het internet (eigenlijk bij de zoek machines) bekend te maken. Een belangrijke activiteit hierbij is het plaatsen van relevante artikelen op relevante externe sites die in passende topics (categorieën) zijn geplaatst. De artikelen hebben een anker tekst met een (link-) verwijzing naar de te promoten website. Deze anker tekst bevat altijd het primaire zoek begrip waarop uw website het meeste verkeer zal krijgen. Tevens is het regelmatig plaatsen van, relevante, persberichten, weer voorzien van een anker tekst met een verwijzing naar de website. Promoten van de website met behulp van social media (denk aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, enz.) stimuleert uw website ook, de zoek machines gaan steeds meer waarde hechten aan social media. Echter één ding mag nooit uit het oog verloren worden, relevantie is essentieel! Relevantie is waarschijnlijk de belangrijkste “parameter” voor de zoek machines. Duidelijk is dat SEO een zeer belangrijke rol speelt binnen internet marketing en niet onderschat mag worden.