The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een poster maken

Een poster maken is sowieso iets wat je ooit wel een keer hebt moeten doen in het onderwijs. Leraren vinden een poster maken handig omdat het stimuleert tot creatief zijn én leerzaam is omdat je de informatie die op de poster gaat, moet opzoeken. Sommige mensen volgen ook wel TTO, tweetalig onderwijs, als dit in het engels is, dan zijn ze er vast wel mee bekend dat TTO af en toe wordt beschouwd als een professionele poster maak opleiding. Jazeker, met TTO moet je zo vaak posters maken dat je het gevoel krijgt dat je bijna een grafisch designer kunt worden met je skills. Een poster maken vergt ruimtelijk inzicht en een precies oog voor detail.

De uitdaging van een poster maken

Een poster maken is niet gemakkelijk, menig posters hebben mij tot wanhoop gedreven in de late avonduren waar ik er nog steeds aan zat te werken. Posters maken voor Aardrijkskunde, Kunst (maar dat is wel logisch), Biologie en Geschiedenis. Voor super veel vakken op de middelbare school moest ik posters maken. Dat deed ik natuurlijk met liefde, een poster maken is een leuke activiteit om te doen, maar het wordt wel stresserend door al die deadlines. Op gegeven moment werd ik zo goed in posters maken dat ik een keer een poster maakte zonder ook maar iets van tevoren te plannen en in te delen. Voor die poster kreeg ik een 10, en is tot nu toe nog steeds mijn belangrijkste prestatie.

Een poster maken in het hogere onderwijs

Hoewel ik posters maken een leuke en leerzame bezigheid vind, zijn er wel grenzen aan hoe leuk het is om posters te maken. Soms gaat het gewoon een beetje ver, zoals het moment dat ik een poster moest maken met een groepje voor een vak dat ik op de universiteit volgde. Poster maken is leuk, maar het is vooral iets voor de basisschool of de middelbare school. Ik vond dat mijn trots ietwat gekrenkt was doordat ik een poster moest maken terwijl ik al in het tweede jaar van de universiteit zat. Een poster maken is leuk, maar ik ben er nu te oud voor. Kijk voor meer informatie op www.jilster.nl