The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

De voordelen van een dakkapel

Dakkapellen, het ene huis heeft ze wel, het andere weer niet. Vaak zie je dat huizen zonder dakkapellen worden opgeleverd en dat er later enkele huiseigenaren zijn die alsnog één of meerdere dakkapellen laten plaatsen.

De meeste huizen in Nederland hebben een schuin, of ook wel ‘hellend’ genoemd dak. Daar is een goede reden voor. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan een hellend dak. We noemen er een paar op:

 

  • Met een hellend dak creëer je extra woonruimte, bijvoorbeeld voor een zolder;

  • Je hebt minder snel lekkage, doordat het regenwater veel sneller wordt afgevoerd dan wanneer je een plat dak hebt;

  • Een hellend dak is duurzamer dan een plat dak, doordat het bedekt is met pannen;

  • Het is voordeliger om een huis met een hellend dak te bouwen dan eentje met een plat dak. Dat komt omdat een dakconstructie goedkoper is dan een verdieping metselen.

 

Hellende daken lenen zich perfect om een dakkapel op te plaatsen. Een dakkapel die door een deskundige wordt geplaatst is altijd een verbetering van de woning en van het woongenot, natuurlijk. Maar dat zijn nog niet alle voordelen die een dakkapel biedt.

 

Nog een aantal voordelen van dakkapellen:

 

Meer vierkante meters

Door een dakkapel te plaatsen win je zomaar weer een aantal vierkante meters in je huis. Zo levert een dakkapel van 3 meter breed zomaar 4,5 m2 extra loopruimte op. Meestal betreft het de slaapkamer waar de extra woonruimte wordt gewonnen. De dakkapel maakt het namelijk mogelijk dat je tot aan het raam gewoon kunt staan.

Het hellende deel van het dak zorgt er voor dat de vloer daaronder praktisch niet gebruikt kan worden, omdat je er niet kunt staan. Vaak zie je dan ook dat daar de zogenaamde ‘knieschotten’ worden geplaatst, zodat de verloren ruimte dan dienst kan doen als bergruimte.

 

Waardevermeerdering van je huis

Woonoppervlak is van invloed op de waarde van je huis. Dat is iedereen wel bekend. Maar wist je ook dat een zolder zonder trap, of een ruimte met een laag plafond niet  worden meegeteld als zijnde vierkante meters woonoppervlak? Wel logisch eigenlijk, want je hebt er ook niets aan. Door het plaatsen van een dakkapel en een trap, maak je van een ongebruikte zolder eenvoudig een mooie kamer. Zo kan je dus gemakkelijk het woonoppervlak van je huis vergroten, waardoor het huis ook weer in waarde stijgt. En niet te vergeten, je hebt er meteen een prachtige kamer bij.

 

Daglicht

Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer vierkante meters, maar ook voor meer licht in je huis. Natuurlijk kan je door het plaatsen van een dakraam ook zorgen dat er daglicht binnen komt, maar dan blijf je natuurlijk wel met die schuine muren zitten. Door een dakkapel te plaatsen, vang je twee vliegen in één klap. Je hebt daglicht in die donkere ruimte en ook nog eens meer vierkante meters waar je iets aan hebt. Zo wordt die ongebruikte zolderkamer opeens een heerlijke plek om te studeren, of die extra slaapkamer die je altijd al hebt willen hebben.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen