The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

De HP Latex printer is dé oplossing

De HP Latex printer is ideaal voor interieurdecoratie (behang – glad of gestructureerd, canvas & papier schilderijen, raamgordijnen, kunstleer, textiel), kunstreproducties, displays, bewegwijzering en veel meer. HP Latex printers kunnen een breed scala aan geurloze materialen printen, zonder toxische emissies en hebben geen extra droogtijd nodig en zijn klaar voor lamineren of andere bewerkingen zodra ze de printer verlaten.

De HP Latex printer als je van voordelen houdt

De nieuwe generatie HP Latex printers bieden extra voordelen, van krasbestendigheid vergelijkbaar met hard oplosmiddel op zelfklevende en PVC-banieren tot lage kosten (per vierkante meter en voor gebruik), vergelijkbaar met eco-solvent en alternatieve oplossingen. Een cruciaal voordeel: de mogelijkheid om tegelijkertijd te printen en te snijden. Met een geïntegreerde workflow kunt u 50% van uw tijd besparen, de snelheid verdubbelen en een breder scala aan toepassingen tegelijk bieden.

Hoe zit het met energieverbruik?

Het is een mythe dat deze printers, meer vermogen gebruiken dan een solvent of eco solvent printer. Ze hebben veel belangrijke voordelen ten opzichte van printers op basis van oplosmiddelen en eco-solvent. Afdrukken met behulp van HP Latex inkten zijn volledig uitgehard in de printer, waardoor er geen externe verwarmingstoestellen, drogers of droogrekken nodig zijn; dit betekent minder stroomverbruik en minder ruimte in je kantoor. HP Latex inkten produceren ook zeer kleine hoeveelheden vluchtige organische stoffen en geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen, waardoor er geen dure filters en ventilatie-units meer nodig zijn, waardoor het stroomverbruik opnieuw afneemt. HP latexinkten op waterbasis vereisen geen speciale behandeling, geen waarschuwingsetiketten en geen speciale afvoervereisten. Ze maken gebruik van unieke automatische onderhoudscycli, wat betekent dat operators niet worden blootgesteld aan gevaarlijke reinigingschemicaliën die nodig zijn op sommige andere printers omdat ze werken op basis van oplosmiddelen.

De latex printers van HP hebben een vergelijkbaar verbruik als de meeste eco-solventprinters. De hoeveelheid gebruikte inkt is sterk afhankelijk van het bestand en de media.

Milieuvriendelijke oplossing

Met een Latex printer van HP heeft u dus geen externe drogers, ventilatoren, ruimte voor het drogen/ophangen van prints, reinigingsmiddelen, wattenstaafjes en handschoenen nodig. Ze zijn daarom echt de milieuvriendelijke oplossing. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met de professionals van HP, zij kunnen al uw vragen tot in detail beantwoorden.