The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Incassobureau in Rotterdam nodig?

Helaas zien we het vaak, veel ondernemers krijgen uiteindelijk te maken met een klant die niet de facturen betaalt, en dan hebben ze een incassobureau in Rotterdam nodig. Wij van Incassonet zorgen ervoor dat uw facturen op een persoonlijke, professionele en bovenal klantvriendelijke manier worden geïncasseerd. De kosten zijn uiteraard voor uw debiteur, dus u heeft niets te verliezen. Wij bieden onze incassodiensten aan zonder rompslomp. Wanneer u uw factuur niet betaald krijgt helpen wij op zo’n manier dat de relatie met de klant niet beschadigd wordt. 

Incassobureau in Rotterdam: werkwijze

Als no cure no pay incassobureau Rotterdam beginnen we altijd met de indiening van uw incassozaak, dat moet u uiteraard wel eerst zelf doen. Dit verloopt kosteloos. Via onze website hoeft u enkel alle gegevens in te vullen, en eventueel wanneer u ze heeft, ook de contactgegevens van uw klant. Wanneer we uw vordering binnen hebben gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag, tegelijkertijd krijgt u van ons een bevestiging per e-mail. Op onze website heeft u een klantenportaal, waar alle informatie te vinden is over de incassozaak, in welk stadium het zich bevindt en nog meer. Wat betreft de gegevens die u moet invoeren gaat het om de (bedrijfs)gegevens, een kopie van de onbetaalde facturen en de contactgegevens van de klant. 

Twee fases

De incassozaak heeft dan twee fases die het doorloopt. Afhankelijk van wanneer de factuur eindelijk wordt verrekend hoeft het niet verder te gaan dan de eerste fase. Deze staat bij ons bekend als de minnelijke fase, waarin wij kort achter elkaar op verschillende wijzen contact opnemen met uw klant en deze aansporen om zo snel mogelijk de factuur over te maken. Bij dit contact wordt ook getracht een oplossing te zoeken. Op deze manier voelt de klant zich niet bedreigd door ons, maar worden we meer gezien als een derde partij die een helpende hand toereikt. Wanneer er geen oplossing gevonden kan worden, of de klant niet reageert, gaan we over tot de gerechtelijke fase. Met de dagvaardingsprocedure wordt de zaak vervolgens afgewikkeld. Meer informatie? Bezoek onze website.