The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

5 Tips voor een effectieve linkbuilding strategie

Linkbuilding, iedere (online) marketeer kent dit onderdeel van outreach wel. Vaak wordt linkbuilding gezien als een ‘trucje’ om hoger in de zoekresultaten te komen van Google. Aan de hand van het linkprofiel bepaald Google voor een groot deel de positie van jouw website. In theorie is het zo: des te meer waardevolle en relevante backlinks jij hebt, des te hoger je website in Google komt te staan. Ga jij beginnen met linkbuilding? Houdt dan rekening met onderstaande tips!

 1. Cross promotion
  In het verleden was het uitwisselen van links tussen websites een populaire manier om snel meer links te verkrijgen. Tegenwoordig geef Google nauwelijks meer om dit soort links. Samenwerking met websites die voor jouw bedrijf relevant zijn is daarom veel waardevoller. Een effectieve en goede manier van zo’n dergelijke samenwerking is een cross promotion. Bij deze promotiemethode worden aan elkaar verwante producten of diensten gezamenlijk gepromoot.

 2. Zorg voor goede en linkwaardige content
  Een effectieve manier is het creëren en publiceren van kwalitatieve content. Wanneer content interessant is plaatsen andere mensen en bedrijven links naar deze content. Naar goede content, die op de juiste manier wordt gepromoot, zal gelinkt worden.

 1. Backlink mining
  Bij backlink mining wordt er gekeken naar alle backlinks die de concurrenten hebben. Om je concurrenten te kunnen verslaan is het slim om ervoor te zorgen dat je backlinks hebt van dezelfde site als jouw concurrent.

 1. Content mining
  Content mining is een modernere manier om je concurrenten voorbij te streven. Bij content mining kijk je naar de content van je concurrenten. Aan de hand hiervan zorg je dat jij het beter doet. Dit kan erg lastig zijn, maar de beloning kan bij slagen dan ook erg hoog zijn.

 2. Varieer je linkbuildingstrategie
  Het hebben van links van meerdere en diverse kanalen draagt enorm bij aan een gezond en sterk linkprofiel. Betaalde links levere tegenwoordig minder op. Hetzelfde geldt voor linkfarms. Dit zijn websites met daarop honderden of misschien wel duizenden links. Kies juist voor een gevarieerd linkprofiel. Hierbij kunnen de links afkomstig zijn van bijvoorbeeld social media, blogs, forums, startpagina’s of artikelen.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van linkbuilding en kunnen bovenstaande tips je helpen. Mocht je meer tips of informatie willen, of wellicht vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met een linkbuilding specialist voor een vrijblijvend gesprek. Deze specialist kan alles vertellen over linkbuilding en outreach.

 

https://www.maxlead.com/diensten/search-engine-optimisation/autoriteit-opbouw/