The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Advies aan een beginnende webdesigner

 

Webdesign is een vak dat de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden, en naar alle waarschijnlijkheid over de komende jaren ook steeds belangrijker zal worden. Over het vak is op internet heel veel te vinden en het is dan ook volledig mogelijk jezelf webdesign aan te leren zonder gebruik te maken van een school, cursus of opleiding. Toch is webdesign en het maken van een website vaak ook een vak waar veel fouten in worden gemaakt. Men maakt te ingewikkelde websites die dan indrukwekkend zijn maar helemaal niet fijn om te gebruiken.

 

 

Teksten laten schrijven

Hoewel het verleidelijk is om teksten te schrijven voor de eigen website of voor klanten is het in bijna alle gevallen verstandiger dit te laten doen door een ervaren copywriter. Deze copywriters hebben letterlijk als baan dat deze dingen schrijven en herschrijven. Zo maak je unieke tekst op basis van allerlei oudere teksten. Wanneer een klant een tekst geschreven wil hebben zien we vaak dat webdesigners dit zelf proberen te schrijven, maar dat is niet per se aan te raden. Er staan dan soms veel spelfouten in, of de tekst loopt niet helemaal lekker.

 

De hosting goed regelen

Omdat de webdesigner veelal te maken heeft met mensen die niet zo veel weten van hun vak is het verstandig om alles uit te kunnen leggen in de termen van een leek. Een van de dingen die goed uitgelegd moet worden is de hosting. Vaak snappen klanten namelijk niet direct dat een website ergens gehost wordt op internet, en dat dit niet per se iets met de webdesigner te maken. Daarom is het belangrijk dit aan de klant aan te geven.

 

Soms biedt de webdesigner, in samenwerking met een bevriend hostingsbedrijf, een soort pakket aan. Dit kan verstandig zijn, in ieder geval als de webdesigner al een succesvolle zakenrelatie heeft met de hosting service. Maak echter wel duidelijk aan de klant dat er een verschil is en dat hosting problemen niet de schuld van de webdesigner zijn. Dat voorkomt toekomstige problemen.