The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat wil je later worden

Vanaf jongs af aan wordt er al geleerd dat je later moet gaan werken voor je geld, en dat het belangrijk is dat je werkt want wanneer je niet werkt heb je geen geld en kan je dus niet voor je zelf zorgen. Eigenlijk een best rare constructie want op dat moment werken we om te leven, en dat is natuurlijk niet helemaal zoals het zou horen. Dat is jammer. Omdat we zo een groot gedeelte van ons leven aan het werk zijn om geld te verdienen is het van belang dat je leuk vind wat je gaat doen en dat het niet als een verplichting of als een straf aan voelt. Het is natuurlijk wel zo dat het prima een keer zo kan zijn dat je een dag minder zin hebt in het werk, maar dat is normaal. Het begint alleen alarmerend te worden als je iedere dag met tegenzin naar het werk gaat. Veel mensen zeggen daarom ook dat het werk niet moet aanvoelen als werk. Op dat moment heb je plezier in.

Omdat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het niet zo dat dat tegen elke prijs zo moet zijn. Je moet natuurlijk wel rond kunnen komen. Toch zijn er genoeg mensen die juist voor het geld een bepaalde functie aan nemen omdat zij gewoonweg veel geld willen verdienen, uiteindelijk zal dit hen opbreken omdat zij waarschijnlijk het werk niet zo leuk gaan vinden. Iedere dag met tegen zin naar het werk gaan motiveert nou ook niet echt om je best te doen voor de werkzaamheden die je aan het doen bent. Anderzijds kan het ook beiden goed samengaan.

Zit je toch niet zo op je plek en wil je toch liever wat anders doen, maar wil je geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, dan is het slim om loopbaanbegeleiding of zakelijke coaching van Carrièrepoort in te schakelen. Door het inschakelen van een van de twee, kunnen zij je helpen met de vervolg stappen die je eventueel kan ondernemen om toch de baan te vinden die je leuk vindt in combinatie met de verdiensten die je wil doen. Klik hier als je je eerst wilt verdiepen in de verschillende mogelijkheden van Carrièrepoort.

 

https://carrierepoort.nl/