The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Marketing met QR codes

Je komt er niet meer onderuit, je ziet het overal zelfs op het openbare toilet, en je kunt ook niet meer zonder. Sommige sites werken er op, en als je er een foto van maakt of het scant met je telefoon ga je direct naar de desbetreffende pagina. We hebben het hier over de QR codes. Deze codes zijn ideaal voor bedrijven die direct willen verwijzen naar hun website zonder het gevaar dat de consument en de mensen naar de verkeerde site verwezen worden.

De QR code bestaat al een lange tijd, dit voornamelijk in het business to business circuit en wordt dan ook gebruikt voor coding and marketing. Voor consumenten is het pas de laatste jaren in opkomst gekomen. Dit komt voornamelijk door de vooruitgang die de mobile telefoons maken. Tegenwoordig kunnen de QR codes namelijk ingezet worden om direct verwezen te worden naar een bepaalde site. Het enige wat gedaan moet worden is het scannen van de code met een speciale app en je word gezonden naar de desbetreffende site. Maar ook contacten uitwisselen of elkaar volgen op bepaalde apps werkt zo. Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Alleen even de QR code scannen en je hebt het zo op je scherm staan. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Een QR code wordt gemaakt door een QR code printer. Deze printer werkt eigenlijk op basis van witte en zwarte blokjes met de ruimte die er tussen zit en het desbetreffende patroon wordt er een eigen QR code gemaakt voor een website, een product of andere diensten. Door de afwisseling van zwart en wit word er voor ieder product en type een ander soort code ontworpen. Zo is iedere code anders.

Voorheen toen de QR code werd uitgevonden bestond het raster uit 21×21 blokjes. Je kan zeggen dat deze samenstelling best klein is en dat de mogelijkheden bij lang en na niet eindeloos zijn. Dit moest anders de QR codes werden groter, maar ook weer niet. Nu bestaan de QR codes uit 61×61 blokjes. Maar het is niet dat de QR code zoveel groter is geworden, de blokjes zijn gewoon kleiner geworden. Zo zijn er veel meer variaties bruikbaar.

http://www.kba-metronic.com/nl/
<a class=”a2a_button_google_plus” href=”https://www.addtoany.com/add_to/google_plus?linkurl=https%3A%2F%2Fwww.thebostonvirtualsolution.com%2Fmarketing-met-qr-codes%2F&linkname=Marketing%20met%20QR%20codes” title=”Google+” rel=”nofollow” target=”_blank”>