The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bovenooglidcorrectie? Enkele waardevolle tips

Eindelijk heb je besloten om een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren. Je hebt genoeg van je vermoeide uiterlijk dat niet in overeenstemming is met je gevoel. Je vermoeidheid, je ogenschijnlijke vermoeidheid speelt je parten. Al jaren. Je hebt eindelijk een afspraak gemaakt voor een intakegesprek met één van de chirurgen van Ooglift. Natuurlijk heb je voor het maken van de afspraak al de nodige informatie ingewonnen die je over de drempel van angst heeft getild. Hieronder geven we je graag enkele waardevolle tips om van je bovenooglidcorrectie een waardevolle ervaring te maken.

Een bovenooglidcorrectie is hoe je het ook went of keert een operatie, ongeacht de grootte van de ingreep. Een bovenooglidcorrectie is relatief gezien, een kleine ingreep. Echter bij elke operatie behoor je voorzorgsmaatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de huid boven je ogen zo snel en zo goed mogelijk geneest. Een goede voorzorg maar ook een goede nazorg is het halve werk om te komen tot een zo optimaal mogelijk resultaat.

Wat kun je doen voor de bovenooglidcorrectie?

Hoe goed de chirurg ook zijn best doet, een bovenooglidcorrectie gaat altijd gepaard met gezwollen oogleden. Daarom is het advies om niet zelf auto te rijden.
Drink absoluut geen alcohol voor de ingreep, alcohol verdunt je bloed, waardoor er een vergrote kans is op bloedingen. Indien mogelijk is het advies om tijdelijk te stoppen met bloedverdunners, maar overleg dit ook met de behandelende arts. Breng geen make-up aan en gebruik geen contactlenzen. Geef bij je werkgever tijdig aan dat je enkele dagen afwezig zult zijn.

Wat kun je doen  na de bovenooglidcorrectie?

Uiteraard krijg je na de bovenooglidcorrectie ook de nodige informatie over de verzorging van de wondjes. Maar hier ook alvast enkele tips. Koelen is bijvoorbeeld iets dat direct gebeurt en thuis voortgezet moet worden. Bukken en tillen is voorlopig uit den boze, net als sporten, sauna bezoek of zonnebaden. Neem ook voldoende rust in acht. Wanneer je gaat rusten, zorg dan dat je hoofd wat hoger ligt dan normaal. Bijvoorbeeld door het gebruik van een extra kussen. Hechtingen en make-up is geen goede combinatie. Gebruik de eerste dagen nog steeds geen make-up. Probeer je oogleden zo droog mogelijk te houden, ook tijdens het douchen.

Met deze voorbereidende en nazorg tips, zal je zeker met een goed gevoel terugkijken op deze periode die je mogelijk veel te lang hebt uitgesteld. Kijk voor meer informatie over bovenooglidcorrectie op de website van Ooglift.