The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Google AdWords

Google AdWords is makkelijk gezegd gewoon een advertentie programma. Dankzij Google AdWords kun je als je het ook goed doet dezelfde dag nog bovenaan in Google staan. Maar Google AdWords is niet gratis. Je moet per klik betalen, kosten per klik wordt ook wel gezegd. Dat betekend dus als iemand op jou advertentie klikt en komt vervolgens op jouw website terecht, dan moet je daar een bepaalde bedrag voor betalen. Maar gaat meestal om een paar cent. Maar het ligt ook aan je zoekwoord die je gebruikt. Hoe beter je zoekwoord is hoe meer je moet betalen per klik.

Naast het plaatsen van advertenties in de zoekmachine van Google, kun je ook jouw advertenties terug laten komen op andere websites. Dit betekend dus dat mensen op jou website kunnen komen via andere sites. Je kunt behoorlijk ver instellen zodat jou advertenties alleen op sites komen die relevant zijn aan het onderwerp van jou advertentie. Deze vorm van advertenties word door Google AdWords ook wel ‘Display Network’ genoemd. Als je het goed uitvoert zou je door Google AdWords dezelfde dag al veel meer bezoekers naar je site kunnen krijgen. Dus er wordt ook flink aangeraden om eerst met een wat kleinere budget te beginnen, en daar van te leren. Want als je al meteen groot begint en er nog niet veel verstand van hebt dat kun je een hoop geld verliezen. En dat wil je natuurlijk niet. Dus begin eerst klein, krijg het onder de knie en breid het daarna uit.

Hoe zet je het goed in?

Zoals het hier boven al wordt aangegeven het is niet makkelijk om een Google AdWords campagne op te zetten. En daar bedoel ik vooral mensen mee die nog niet veel ervaring hebben. Dat betekend ook dat je eerste campagne ook meteen succesvol zal zijn. Het is belangrijk om gelijk alles wat je doet bij te houden wat iedereen kent het wel meten is weten. eerst kijk je met de Google AdWords tool of er wel zoekresultaten zijn op het woord waar je op gevonden wilt worden. Als je eenmaal je zoekwoord hebt, maak dan je tekst zo relevant mogelijk aan het zoekwoord die je hebt genomen. Maak ook een speciale landingspagina, deze pagina’s zijn alleen maar bereikbaar voor mensen die op jou advertenties hebben geklikt. Daardoor maak je jou landingspagina erg relevant en dan kun je makkelijk en goed zien hoe jou pagina scoort. Maak altijd meerdere advertenties want niet alle advertenties werken. Dus het is beter om meerdere te hebben want als je bij een van je advertenties ziet dat er goed op gescoord, kun je daar verder op in gaan. Vaak willen mensen voor de nummer een positie gaan maar dat kan erg duur zijn, want op positie drie bezoekers krijgen voor de prijs die je normaal betaald voor een op positie een.Je kunt makkelijk veel informatie uit Google AdWords halen. Je kunt daar gewoon zien welke van je advertenties wel werken en welke niet. Ook kun je zien welke campagnes wel goed lopen en welke niet.

De AdWords Campagnes

En bij de campagnes die dan niet zo lekker lopen kun je dan gelijk goed aanpassen. Google AdWords is er erg handig maar het is niet makkelijk dus leer er mee werken.

http://www.smpa.nl/