The Boston virtual solution
Image default
Business / Marketing and Advertising

Armbanden als heren sieraden

Mannen opgelet; een echte man draagt heren sieraden! Dat is al duizenden jaren zo, kijk maar naar de heren armband. Die werd al gedragen toen de piramides in Egypte nog niet gebouwd waren, en in de millennia daarna zijn heren sieraden altijd in de mode geweest. De tijd van alleen een ring en polshorloge zijn voorbij, mannen gaan weer helemaal voor heren sieraden!

 

De meest populaire heren sieraden zijn momenteel de ring en het polshorloge. Beide sieraden hebben een praktische en culturele waarde, dat is van belang voor mannen. Een ring is niet alleen een mooi heren sieraad om naar te kijken, het is ook vaak een symbool van een verbintenis met een levenspartner. Een horloge is ook niet alleen een decoratie en een statussymbool, het is tevens een handige manier om de tijd op af te lezen. Er zijn ook sieraden die voornamelijk decoratief zijn, een eeuw of wat geleden zijn deze een beetje in de vergetelheid geraakt maar nu zijn ze weer helemaal terug! Denk aan heren armbanden, kettingen en oorbellen. De keuze breidt zich in hoog tempo uit, en de prijzen liggen verrassend laag!

 

Heren armband

Armbanden worden al duizenden jaren gedragen. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen zachte materialen zoals stof en gevlochten leer of haar, en harde materialen zoals staal, goud, zilver en zelfs beenderen. Heren sieraden werden historisch gezien vaak gedragen als status symbool, het was een manier om te laten zien dat je van een hogere klasse was. Maar heren armbanden zijn tevens een symbool van verbroedering en eenheid. Een stam, een team of een peleton, ze dragen allemaal een heren armband om te laten zien dat ze er voor elkaar zijn.

 

Heren sieraden zijn weer hip

De “millennials” hebben het begin van een nieuw tijdperk ingeluid. Na het tijdperk van metroseksuelen kwam er ook weer een periode van stoere mannen. Als deze elementen zijn samengekomen en hebben ten gevolg dat heren sieraden weer een relevant symbool zijn van je karakter als man. En dat is heel positief, want heren sieraden zijn niet zozeer om mee op te scheppen, of om te laten zien hoe rijk je bent, met accessoires als heren armbanden kun je een uniek accent leggen die mooi aansluit op je garderobe. Je hoeft ook niet elke dag dezelfde heren sieraden te dragen, voor elke gelegenheid kies je een sieraad die past bij die specifieke situatie.

 

Welke soorten heren armbanden zijn er?

Je kunt in de eerste plaats kiezen uit harde en zachte materialen. Ook harde materialen zijn vaak met schakels met elkaar verbonden, harde armbanden uit één stuk worden meestal door dames gedragen. Staal is altijd een solide keuze, dat ziet er verzorgd uit, het is op en top mannelijk, en staal en zilver past eigenlijk overal bij. Daarnaast zie je erg veel gevlochten armbanden van leer, stof en draad. Die zijn comfortabel bij het dragen, zien er natuurlijk uit en ze zijn helemaal niet duur om te kopen, zeker niet als je heren sieraden online bestelt.

 

Kijk snel in de webshop voor een ruime keuze aan heren sieraden waaronder heren armbanden, kettingen, ringen, oorbellen en uiteraard ook horloges. Laat zie wie jij bent!