Thebostonvirtualsolution

E27 Led lampen gebruiken

Led lampen kom je tegenwoordig overal tegen en zijn niet meer weg te denken uit de schappen van de winkels. Maar welke led lamp vervangt nu de gewone gloeilamp of spaarlamp met brede fitting? En waar moet ik op letten als ik led lampen koop? In dit artikel vind je het antwoord.

LED E27

Led lampen waarop LED E27 staat zijn de vervanger voor de normale gloeilamp met een dikke fitting. Bij LED E27 staat E27 voor de dikte van de fitting. Deze led lampen zijn te krijgen in verschillende lichtkleuren: van extreem wit tot warm wit. Daarnaast moet je bij de aanschaf kijken naar het wattage van je oude lamp. Op de verpakking staat meestal welk wattage de ledlamp vervangt. Zo vervangt je met de gewone LED E27 lamp van 6 Watt een normale lamp van 40 Watt. Dat scheelt nogal.

Waar let je op bij aanschaf van led lampen?

Zoals eerder gezegd let je bij de aanschaf van led lampen in eerste instantie op de fitting. Elke fitting heeft een ander letter/nummer code gekregen. De dikke fitting is dus Led E27, de dunne fitting is bijvoorbeeld Led E14.

Led lampen kunnen alle lampen in je huis zonder problemen vervangen. Maar wanneer je normale gloeilampen op een dimmer hebt, dan moet je wel even opletten. De normale led lampen zijn namelijk niet dimbaar, maar er zijn wel speciale led lampen te verkrijgen die je wel kunt dimmen. Goed kijken dus of er op de verpakking naast LED E27 ook staat dat de lamp dimbaar is.

Als laatste is het goed om te letten op de lichtkleur. Wanneer je deze lampen gaat gebruiken als sfeerverlichting, dan wil je geen helder wit licht. Terwijl dit wel wenselijk is op bijvoorbeeld een werkplek. Op de verpakking staat altijd aangegeven wat de lichtkleur is van de lamp.

 

Met deze informatie kun je nu eenvoudig alle lampen in je huis gaan vervangen en besparen op je energierekening.

http://www.leds-depot.be/