Thebostonvirtualsolution

Animatiefilmpje als trainingsmiddel

Animatiefilmpje als trainingsmiddel

Animatiefilmpje zijn commercieel enorm waardevol. Maar wist je dat je ze ook kunt gebruiken in het onderwijs en voor trainingen? In dit artikel besteden we aandacht aan de eisen die aan trainingsvideo’s gesteld worden. Het is belangrijk dat je zo specifiek mogelijk bent over het doel van je video. Wees concreet. Dus niet “personeel trainen over veiligheid”, maar “onze heftruckchauffeurs aanzetten om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden”. Als je wilt dat iedereen in slaap valt moet je vooral niet aan storytelling voor een animatiefilmpje doen. Wil je echter dat de kijker blijft opletten en dingen onthoudt, dan zul je een verhaal in je video moeten opnemen. Je moet emoties oproepen. Daarom is een goed script enorm belangrijk. Hoe minder, hoe beter…

Probeer niet om een universitaire studie van 4 jaar in je animatiefilmpje te proppen. Hoewel dit bij een enkeling wel lukt, wordt het bij de meeste video’s alleen maar verwarrend.

Als je teveel nieuwe informatie in een animatie video stopt, kan de kijker het allemaal niet behappen. Beperk je in je video tot slechts één leerdoel. Heb je meer leerdoelen? Maak dan voor elk leerdoel een aparte video. .

Gebruik en maak animatiefilmpjes als hulpmiddel

Tenslotte: zorg ervoor dat je animatiefilmpjes en video’s inzet als hulpmiddel. Probeer niet om menselijke trainers te vervangen. Niet alleen zijn trainers flexibeler en beter in staat op vragen te reageren, de ervaring leert ook dat leerlingen minder afhaken wanneer ze een echt persoon voor de groep hebben staan.

Kortom: zorg dat je animatie filmpje de lessen ondersteunen, doseer de hoeveelheid nieuwe informatie en vertel een verhaal en weet welke je doelen je hebt. De deskundige animatoren van Donker Media helpen je graag.

https://donkermedia.nl/animatiefilmpje/